Biologienieuwtjes,  Workshops

Workshoppen in het huis van Frans de Waal

Op bezoek in de Waal’s dierentuin en het verkennen van workshoplocaties

Toen Frans de Waal overleed besefte ik me dat ik eigenlijk nog nooit in Burger’s zoo was geweest. Dit is de dierentuin waar Frans de Waal zijn werk deed, en ons beeld van over de intelligentie van dieren zo deed kantelen. Hier woonden Yeroen en Mama, de hoofdpersonen uit Chimpanzeepolitiek. Ook de huidige directeur van Burger’s Zoo, Constanze Mager en haar boek over Apenbazen noem ik in mijn boek.

Ik kwam er op een zonnige hemelvaartsdag. In de hut, die uitkeek op de chimpansees zat iemand met zijn boek in het Frans, nog steeds de chimpansees bestuderend. En ik zal ook zelf de relaties tussen jongen en oud, het vlooien en het spelen.

Burger’s zoo is sowieso een mooie plek om een goed te kijken naar de relaties tussen dieren onderling. Het is pionier in de trend om omgevingen te maken zoals Burger’s Bush en het hier afgebeelde Burger’s Ocean waar de nadruk ligt op samenleven in plaats van aapjes in kooien bekijken. Volgens Aquarium Vlogger George Mavrakis is Burger’s Ocean zelfs het 3de Aquarium ter wereld qua tankgrootte.

Lodge in Burger’s Zoo. Foto Burger’s Zoo

Dierentuinen hebben dat inmiddels ook een beetje door. Zo zat ik al eens een in de geweldige Haaienzaal van diergaarde Blijdorp. Maar Burger’s Bush gaat een stapje verder en heeft een heel Safari Meeting Center waar je uitstekend kan werken in een goede workshopsessie omringd door Neushoorns en Zebra’s

En dus daag ik je uit om jouw Natuurcanvas te sessie te doen in een Lodge van het Safari Meeting Center. Jij zorgt voor en onderwerp en de mensen, ik regel de zaal en het programma. Een meer inspirerende sessie zal je niet snel vinden. Neem contact op!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *