Workshops

Natuurcanvas op Terschelling

Deze week mocht ik te gast zijn op het Festival der Creativiteitsorde van het CVI. Dit is een jaarlijks event  vol creativiteitstrainingen op het mooie Terschelling. De doelgroep zijn MBO scholen (ROCs) Ik was daar nog nooit geweest, dus het voelde als een kadootje.

De workshop die ik daar gaf was een workshop over wat je kan leren van bijen. In deze YouTube video vertel ik het verhaal van mijn bijen, en hoe ze besloten naar een andere plek te gaan. Dit is een fascinerend en democratisch proces.

Maar als je op zo een mooie plek bent, wil je natuurlijk niet alleen binnen over de natuur vertellen, maar ook naar buiten gaan. We wandelden door de duinen naar de locale imker, de Noordvaarder. Deze wist ons alles te vertellen over wat imkeren om dit eiland nu zo speciaal maakt: het klimaat, de lamsoorhoning en de zwarte bij.

Als mensen kunnen veel van de samenwerking van bijen leren. De  workshop bestond naast  dit verhaal, en de wandeling, dan ook uit een gesprek een gesprek met elkaar, wat deze samenwerking , en ook andere natuurlijke principes voor onze organisaties zouden kunnen betekenen. Ik ontwikkelde hiervoor het Natuurcanvas.

Wil je ook zo’n workshop in jouw organisatie, neem dan contact op!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *